ضرورت بیمه های ساختمان؟
بسیاری از مخاطبین گرامی مجموعه فنی مهندسی و دپارتمان املاک اعتماد بنیان از ما در مورد ضرورت بیمه های ساختمانی سوال می پرسند.
به پاس همراهی شما خوبان بر آن شدیم در قالب یک مقاله مختصر و مفید به این مهم بپردازیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و با ثبت دیدگاه های ارزشمند خود ما را در خدمت رسانی هرچه بهتر یاری فرمایید.
قطعا یکی از پر ریسک ترین فعالیت ها، مربوط به ساختمان سازی می باشد که از ابتدای فعالیت خطرات مختلفی کارگران و حتی کارفرمایان و افراد ثالث مانند همسایه ها و رهگذرها را تهدید می نماید.
معمولا در همه عملیات های ساختمانی حادثه های مختلفی از قبیل خسارات جانی بروز می دهد که شاید جبران هریک از این خسارات برای کارفرما بسیار مشکل باشد، بخصوص اگر خسارت مربوطه فوت باشد.
برای جبران چنین خسارتی داشتن بیمه نامه های مرتبط با فعالیت های ساختمانی از ضروریات کار هر ساختمانی می باشد. با ما همراه باشید که بعضی از مزیت های بیمه های مربوط به ساختمان سازی را بررسی کنیم.
۳ بیمه نامه مهم در فعالیت های ساختمانی
- بیمه مسئولیت ساختمان در قبال کارکنان
- بیمه مسئولیت ساختمان در قبال اشخاص ثالث
- بیمه تمام خطر پیمانکاران
معرفی بیمه مسئولیت ساختمان در قبال کارکنان
از همان ابتدای فعالیت های ساختمانی و شروع به کار تخریب، گودبرداری، خاک برداری و پی کنی تا انتها، یک سری تهدیدات جانی و مالی، کارگران، مهندسین ناظر، پیمانکاران فرعی و همه افرادی را که با عملیات ساختمان سازی سروکار دارند تهدید می نماید.
البته تهدیات جانی و مالی ساختمان سازی شامل حال افراد ثالث نیز می شود که اصلا دخالتی در ساختمان سازی ندارند و برای جبران خسارات مربوطه باید بیمه مسئولیت کارفرما در قبال اشخاص ثالث را تهیه نمود.
داشتن بیمه نامه های مربوط به ساختمان سازی از سوی مقامات قانونی اجباری شده است اما متاسفانه برخی از کارفرمایان به دلایلی کمتر تمایل به خرید اینگونه بیمه نامه ها دارند.
پوشش های بیمه مسئولیت کارفرما در مقابل کارکنان
- پوشش فوت
- پوشش نقص عضو
- عملیات های خارج از کارگاه
- مکان های مربوطه به کارگاه
- مطالبات سازمان تامین اجتماعی برای هرکارگر
- پرداخت غرامت روزانه کارگران
در مقاله ای دیگر اطلاعاتی در مورد مزایا و معایب اسکلت بتونی در پردیس برای شما عزیزان جمع آوری کرده ایم. شما می توانید با مراجعه به آن در مورد اسکلت و پایه ریزی محکم تر برای پیش گیری بیشتر از خطرات، اطلاعات مناسبی کسب کنید.
معرفی بیمه مسئولیت کارفرما در مقابل افراد ثالث
در زمان انجام فعالیت های ساختمانی فقط کارکنان مربوطه به پروژه در معرض خطرات احتمالی نیستند.
قطعا همسایه ها و عابرین هم از همان ابتدای پروژه در معرض خطر می باشند. این خطرات می تواند ریزش و ترک خوردن ساختمان های مجاور و یا مثلا سقوط مصالح بر سر عابرین پیاده و سواره و یا هر چیز دیگری باشد.
برای جبران خسارت های وارده، کارفرما باید پروژه را در مقابل خسارت به اشخاص ثالث بیمه کند.
پوشش های بیمه ساختمان در قبال اشخاص ثالث
- فوت
- نقص عضو
- خسارت مالی
- هزینه های پزشکی
- نشت و ترک خوردگی ساختمان های مجاور بر اثر تخریب و گودبرداری بنای مورد احداث
- ریزش ساختمان همسایه مجاور بر اثر گودبرداری
- خسارت مالی مربوط به اثاثیه و تاسیسات ساختمان همسایه بر اثر ریزش
- خسارت وارده به خودروهای عبوری و یا پارک شده در محل احداث ساختمان و اطراف بر اثر سقوط و پرتاب مصالح
- خسارت جانی شامل فوت و نقص عضو و هزینه های پزشکی همسایگان(مجاورین ساختمان)
- خسارت جانی برای عابرین در اثر سقوط و پرتاب مصالح
- خسارت جانی مربوط به افراد ثالث که وارد محوطه ساختمان می شوند
- خسارت ناشی از دپو مصالح ساختمانی در خیابان و پیاده رو
- خسارت مربوط به خیابان و پیاده رو و اموال عمومی از جمله فضای سبز
- خسارت مربوط به تاسیسات تحت الارضی شامل خطوط انتقال آب و برق و گاز
اگر چنانچه هر کدام از خسارت های فوق الذکر اتفاق بیفتد، شرکت بیمه بر اساس سقف تهدات خود و شرایط بیمه نامه جبران خسارت می نماید.
ساختمان سازی های بسیاری در شهر جدید پردیس انجام شده است که همگی هم با رعایت اصول ساختی استاندارد و نماسازی هایی مرتب، ساخته شده اند.
برای بررسی فازهای پردیس به مقاله زیر مراجعه فرمایید.
معرفی بیمه تمام خطر پیمانکاران
معمولا برای پروژه هایی که وسعت پروژه بسیار بالا می باشد، بیمه تمام خطر پیمانکاران برای داشتن ایمنی بیشتر باید انجام شود.
با داشتن این بیمه نامه همه خسارات فیزیکی که ممکن است در زمان اجرای عملیات نصب، مونتاژ یا دمونتاژ انواع ماشین آلات و تجهیزات و نیز نصب هر سازه با اسکلت فلزی حتی در کارگاه های کوچک و بزرگ و … را تحت پوشش قرار می دهد.
پوشش این بیمه نامه از زمان شروع عملیات نصب آغاز شده و در ادامه شامل دوره آزمایش و حتی به درخواست بیمه گذار برای دوره تحویل موقت ( دوره نگهداری یا تضمین) نیز شامل می شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که برای داشتن پوشش بالاتر برای ماشین آلاتی که در پروژه مورد استفاده قرار می گیرد می توان از بیمه ماشین آلات استفاده کنید.
نکته مهم این که در پوشش بیمه تمام خطر پیمانکاران، پوشش فقط برای تاورکرین انجام می شود و برای ماشین آلات دیگر باید از بیمه ماشین آلات استفاده نمایید .
اما نکته مهم در انتخاب بیمه نامه که در ابتدا بحث شد بسته به ابعاد پروژه، در پروژه های بزرگ مسکونی تجاری/اداری بهتر است از ابتدا از بیمه تمام خطر پیمانکاران استفاده گردد.
این بیمه نامه یک بیمه نامه کامل می باشد که در خود بیمه ثالث ساختمانی، بیمه ماشین آلات و مبلغ قرارداد پیمان، تاسیسات و تجهیزات ساختمانی، برداشت ضایعات و حوادث طبیعی و .. را پوشش می دهد.
امیدواریم این مقاله نیز برای شما مخاطب فرهیخته سایت اعتماد بنیان مفید واقع گردیده باشد. در صورتی که در این زمینه به راهنمایی بیشتر احتیاج دارید، از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند گردید.
مشاورین املاک اعتماد بنیان، تمام تلاش خود را برای معرفی ملک های قابل توجه شهر جدید پردیس به خصوص خرید ملک در فاز ۸ پردیس، برای شما عزیزان، به انجام رسانده اند. با مراجعه به لینک داده شده موقعیت های قابل توجه سرمایه گذاری را از دست ندهید.
ثبت ديدگاه